Jdi na obsah Jdi na menu
 


A ČO ZÁBAVA ?- III . Benefičný ples bez kravat

Takže do skoku a do kroku Vám budú hrať tieto kapely. Každý ples bol vďaka nim úžasný..

sufalogo.jpg ŠU - FA - Country a bluegrasová kapela

  www.su-fa.cz

 

 Co říci úvodem? Asi to, že na počátku bylo slovo. V případě ŠU-FY tím slovem nebylo "Bůh" či " Haleluja", ale jednoznačně PHB. Před dávnými a dávnými časy, začala parta táborníků, vodáků a jiných exotů tak jaksi inklinovat k sobě, a nitky přátelství a vzájemných vztahů se v toku času zasukovaly a propletly, až vznikl naprosto unikátní - nesourodý a přece pevný - "chuchvalec", jak už bylo řečeno - PHB.

 

dsc02185.jpg


Jak už je v českých zemích zvykem, každý druhý člověk hraje na kytaru a nikdo se moc nežinýruje přidat se k partě kamarádů. Samotná prapodstata ŠU-FY má proto podobu obrovského hejna více či méně zdatných kytaristů hulákajících po hospodách, svátečně pak uplatňující všeobjímající slovácký mnohohlas.
 Postupem času ti, kteří uměli hrát na kytaru nejhůře, začali uvažovat o jiných nástrojích, jednak aby se stali zajímavějšími a aby se v záplavě kytaristů neztratili. Jak se k nástrojům dostali jednotliví členové se můžete dočíst v jejich osobních profilech. Tím se začal profilovat hudební celek, který si začal říkat Šumařinka Five. I přesto, že five je - volně přeloženo z angličtiny - pět, velikost hudebního tělesa byla ne nepodobna co do počtu slavným Alexandrovcům, Baletu Československé televize či Poutníkům za dobách největší slávy

 
Po krátké kapelní krizi a personálním zemětřesení se nakonec vyprofiloval hudební celek o pěti členech, čili název Šumařinka five (čti ŠUmařinka FAjf) - odtud tedy zkratka ŠU-FA konečně dospěl naplnění.

 

p1010750.jpg


Domovskou scénou ŠU-FY zůstává sál hospody na Kameňáku, ale nechybí ani úspěšné vystoupení všelikde jinde, hlavně to byla hospoda U Vodičků v Bohuslavicích.

 Po odjezdu Baldy do zahraničí se Šu-Fa smrskla na čtyři stálé členy a tak místo pátého v kapele zaujal bubeník BOSS, ( no dnes už dva bubeníci ) které zdatně programuje a bravurně ovládá Kovoš.

Každoročne sa stretávame i  so "slnečnou" kapelou

 

topbg.jpg

 

 

 

 

HELEMESE

HELEMESE - slovami kapely

Narodili jsme se zjara 2007 v Kyjově, ale plod našeho hudebního spolku zrál již delší dobu na cestě z Prahy přes Olomouc. Touto cestou se totiž vydal náš akordeonista Jirka Hilčer. Říkáme proto, že jsme formálně z Kyjova a neformálně odevšad.
Styl naší muziky se vzpřičuje jednoznačnému označení, protože se v něm míchá řada různých vlivů. Říkáme, že hrajeme šraml-šanson-bigbít, neboli rychlou, energickou, nástrojově barevnou a srdcem zahranou muziku mající koule a kromě rychlých písní, které srší energií a svádí k tanci, dokážeme zahrát i skladby pomalejší. Poznávacím znamením a jednotícím prvkem naší muziky je akordeon.

 helemese_7.jpg

Od začátku se snažíme hodně vystupovat, což se nám v rámci možností daří, takže se po sedmi letech blížíme čtyřstovce odehraných koncertů.

Po našem debutovém CD Houky (Indies MG 2010) jsme vlastním nákladem vydali CD ŠNYCLPERKELT      (HELEMESE records 2012), přičemž vydavatelství Indies MG děkujeme za jeho distribuci.        

 

10383768_760722210627920_1927326653770094128_o.jpg

                

V současné době se těšíme na to, co nás čeká… www.helemese.cz

 

No a v neposlednom rade  sa do zoznamu interpretov pridáva.....

 

73287-top_foto1-5z7qd.jpg

 PAVEL HELAN BAND

 PAVEL HELAN vlídný písničkář, finalista soutěže ČESKOSLOVENSKO MÁ TALENT, a
Plesový miniorchester - 100% živý taneční band ve složení: kytara, baskytara, bicí, piano, klarinet, saxofon, trubka, trombon, zpěvy.

www.pavelhelan.cz,  

http://www.pavelhelan.cz/Helan_Band.html

 

 

screen-20shot-202013-05-10-20at-202_06_34-20pm.jpg

 

 

shapeimage_2.png

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Benefičný ples bez kravat Rozdrojovice 2014

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář